Om oss

Salpetersyre labb

Legg til Facebook Twitter
NETs nye storsatsning

Da vi stille markerte 10 år i drift for snart et år siden, ble det yttert et ønske om at vi i året som kom skulle klare å stille på plass en ny moderne salpetersyre labb for å hedere oss selv og takke våre store trofaste kunder gjennom 10 år.

 Plast og væsketesting er et høyt prioritert kompetanseområde for NET. Likevel ble det valgt og ikke starte opp med dette ved etableringen av Test Centeret på Eik i 2011. Dette på grunn av stor slittasje på bygg og utstyr, om det ikke gjøres skikkelig. Så vi måtte bygge sten for sten. Målet har vært å gjøre det med svært høyt fokus på helse, miljø og sikkerhet. 

Salpetersyre er jo selve grunnsteinen for industrien i Telemark, så det var jo ikke med lett hjerte vi overlot nettopp dette til andre.

Nå er vi snart i mål med trinn en: klar til oppstart i løpet av Januar 2018.

Her ser vi labben innvendig så langt. Vegger og tak er kledd med syrefaste plater i L316 stål. Gulvet er her ferdig armert og rettet, før det skal belegges med to lag syrefaste plater; hele og pereforerte.

Utenpå et godt lag med isolasjon, blir det enkelt og greit, betong. Her skal vi tenke minst mulig på korrosjon og vedlikehold.

Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt år etter juleferien, med også salpetersyre anlegg på plass ved Test Centeret på Eik.

Det du gjør, gjør det fullt og helt, ikke stykkevis og delt, Henrik Ibsen av Telemark.Tilbake